Puterea lui ÎMPREUNĂ – Potențialul nostru într-o relație de cuplu

Totul despre relații
Împreună mutăm munții din loc.
Vezi mai mult

Putem sa mutam muntii din loc IMPREUNA fiind? Da! Dar in aceeasi masura putem sa facem si gaura. Si sa picam in ea. Da! Cum? Cu goliciune in suflet.

Evident ca sunt “n” tipuri de relatii intre oameni, insa noi ne dorim (prin aceasta categorie) sa-i aducem pe cei care se potrivesc si vor sa construiasca impreuna.

Pentru ca nu excludem nicio posibilitate, ne putem referi si la relatiile de inceput dar putem sa vorbim si despre refacerea relatiei de cuplu. Ca sa ajungem sa fim doi si impreuna unul, excludem ipoteza iubesc dar nu sunt fericita (spune femeia) si evident ca excludem si ipoteza in care barbatul sta intr-un compromis de dragul copiilor (daca ii are) sau din confort care inseamna comoditate.

Imi este foarte clar ca nu ne dorim aceasta dragoste inchipuita. Si tocmai de aceea, mai spun o data: sinceritatea, autenticitatea, comunicarea, increderea si sexualitatea formeaza o relatie dorita. Insa necesita constructie. Astfel de relatii se construiesc. Separat (facandu-si fiecare dintre parteneri lucrul cu sinele) si impreuna.

Daca raspunsul la intrebarea: ”Ce este fericirea pentru mine?” il priveste si pe partenerul tau, inseamna ca esti in relatia potrivita. Potrivita cui? Potrivita tie, in primul rand. Pentru ca aceasta este conform cu dorintele tale. Nu este? Revizuieste-ti dorintele sau schimba-ti partenerul. Nu sta in compromis. O astfel de relatie nu are puterea lui “Impreuna” constructiva. Ci dimpotriva. Distructiva.

Sunt multe tipuri de relatii intre oameni sau tipuri de iubire. Alege-l pe cel sanatos tie!

Împreună mutăm munții din loc. La început nu speri nimic.

La început nu-ți faci planuri. Sau dacă le faci, nu eziți să trăiești clipa. Îți dai voie să fii femeie, să te lași condusă, să ai curiozități, să vorbești, să asculți, să fii misterioasă, autentică, cum simți. Iar, tu barbatule (care ești mai concret) să te bucuri de partenera ta, să va bucurați împreună, să-i faci loc în viața ta mai mult. Pe măsură ce trece timpul.

Din conversația unui bărbat cu femeia lui…

Noi doi împreună. Două forțe ce se împletesc. Una violetă și cealaltă portocalie.

Luăm chip uman și suntem în diferite contexte ale vieții. Petrecând timpul împreună. Este mult mai interesant totul așa văzut în doi.

  •  
  • “Mă fascinează să te descopăr și să-ți văd zâmbetul”, spune EL.
  • Și mie îmi place să te privesc, iubitule! Aș vrea să fac asta mereu.

Pe fața femeii a apărut o grimasă de tristețe.

  • De ce ești tristă, iubito?
  • Mă tem că magia dintre noi o să dispară la un moment dat și aș vrea să țină o veșnicie.
  • Iubito o să țină atât cât vrem noi să țină. Important este să ne dorim amândoi. Tu să fii și eu să fac. Prezentul nostru este acela pe care vrem să-l trăim, restul este o consecință.”

De la unul și una, suntem doi acum. .

Învățăm să gândim pentru doi, să ne raportăm la noi doi, să trăim în doi, să ne bucurăm, să împărțim clipe și mai încolo să și conviețuim în doi.

Din relația noastră…

Relația se învață. Pas cu pas. Relația se trăiește. Primești și oferi spațiu de a fi. Tu mie iar eu ție. Suntem două persoane, entități la nivel eteric, care o formează pe a treia. Relația. Și acolo construim.

Uneori rezervați, temători, neștiutori, alteori îndrăzneți, dornici de a-l face pe celălalt fericit.

Relația se trăiește firesc. Cu fiecare stare care apare. Atfel spus, se construiește cărămidă cu cărămidă. Trăire cu trăire. Pas cu pas. Acolo unde e dorința de ambele părți…este IUBIRE. 

Suntem împreună tot timpul? Sau avem și vieți separate?

Pentru că suntem împreună, renunțăm la viețile noastre? Nu. Autenticitatea ne-a adus împreună și este important să rămână. Ce înseamnă autenticitate? Și ce presupune libertatea de a fi tu însuți/însăți într-o relație?

Tot din relația noastră…

  • “Iubitule ești special pentru mine și pentru cum mă faci să mă simt.”
  • “Iubito ești unică pentru mine pentru ceea ce ești și felul în care te comporți cu mine. “

Din descrierea unei relații…acelei relații.

A fost odată un EL și o EA care s-au atras. Unul pe celălalt. Ce i-a adus împreună? Unii spun destinul, alții alegerile conștiente sau inconștiente, însă noi spunem și felul nostru de a fi. Tu bărbat, iar eu femeie. El în energia lui masculină, ea în energia ei feminină. Și emanația lor era asemenea.

Împreună, un cuplu format dintr-un bărbat și o femeie, separat un bărbat și o femeie!

Esti deja membru?

Ca membru vei avea acces la versiunea completa a materialelor, accesibila doar membrilor.

Devino membru !

Va place materialul nostru? Dati-ne un share !